Handboek schuldbemiddeling. - Remans, Miet, ....- (Brussel : Politeia, 2008)
Naast een verhelderende methodiek biedt het handboek een uitgebreide juridische handleiding. Hierin komen aan bod: de soorten schuldbemiddeling, partijen en actoren, soorten schulden, de wet op de collectieve schuldenregeling, de faillissementswetgeving... De juridische handleiding wordt gestoffeerd met voorbeelden en praktijktips. Verder bevat het handboek kant-en-klare modelbrieven en contracten, checklists en schema's.
Inhoudsopgave (verkort): Voorwoord Inhoud Algemene handleiding: I. Gebruiksaanwijzing Opbouw van het handboek Juridische verwijzingen en afkortingen Inhoud en gebruiksaanwijzing cd-rom II. Maatschappelijke juridische, professionele en deontologische situering III. Methodiek IV. Draaiboek V. Preventie --- Juridische handleiding: I. Leidraad II. Partijen III. Verbintenissen en schulden IV. Schuldendelging V. Invordering van schulden VI. Collectieve schuldenregeling VII. Zelfstandigen en schulden VIII. Bescherming van de consument IX. Kredietschulden X. Bankdiensten en verzekeringen XI. Huurschulden XII. Schulden uit nutsvoorzieningen XIII. Gezondheidsschulden XIV. Schulden ten aanzien van de overheid XV. Strafrechterlijke schulden XVI. Grensoverschrijdende aspecten
Losbladig met aanvullingen
Keywords: Schuldbemiddeling