Grondbeginselen van de contextuele benadering. - Boszormenyi-Nagy, Ivan, 1920-2007; Bakhuizen, Nelly, ....- (Haarlem : De Toorts, 2000)
1. Contextuele therapie 2. Relationele ethiek in de contextuele therapie. Betrokkenheid 3. Contextuele therapie: het domein van het individu 4. Transgenerationele solidariteit: de groeiende context van therapie en preventie 5. Loyaliteitsimplicaties van het overdrachtsmodel 6. Het begrip schizofrenie vanuit het gezichtspunt van de gezins- behandeling 7. Voogdijmaatregelen in het licht van de contextuele benadering Groepsloayaliteit als drijfveer voor politiek terrorisme. Bijdrage aan een alternatiefve benadering van een complex probleem
Keywords: Contextuele therapie; Gezinstherapie