Handboek groepsdynamica : een nieuwe inleiding op theorie en praktijk. - Remmerswaal, Jan, 1945- (Baarn : Nelissen, 2003)
Inhoudsopgave : -------------- 1. Groepsdynamica tussen psychologie en sociologie 2. Grondslagen voor de groepsdynamica 3. Definitie van de groep en soorten groepen 4. Niveaus en interventies in de groep 5. Groepsvorming en groepsontwikkeling 6. Communicatie 7. Communicatie in groepen 8. Feedback in groepen 9. Groepsprocessen en groepsfenomenen 10. Leiderschap 11. Het functioneren van teams Samenvatting: In het Handboek groepsdynamica behandelt de auteur de hoofdthema's uit de groepsdynamica. Een selectie hieruit is: niveaus en interventies in groepen, groepsvorming, groepsontwikkeling, communicatie, feedback, groepsprocessen, besluitvorming, conformiteit, groepsnormen, groepsidentiteit, situationeel leiderschap, het functioneren van teams. Het boek is bestemd voor mensen die professioneel met groepsprocessen werken of daartoe in opleiding zijn. Het is speciaal geschreven voor studenten aan beroepsopleidingen op HBO-niveau (en voortgezette opleidingen) en voor deelnemers aan trainingen en cursussen in bedrijfsopleidingen.
Keywords: Groepspsychologie