Geogenie. (Antwerpen : De Boeck)
Geogenie is een volledige reeks aardrijkskundeboeken voor het vrij onderwijs. Ze wordt reeds jarenlang in de praktijk gebruikt, uitgetest en verbeterd. De Geogenie-methode staat garant voor een doordachte didactiek en aandacht voor vaardigheden van leerlingen. De reeks omvat veel meer dan enkel een leerboek; deze extra's maken van de reeks een complete methode. Geogenie biedt kwalitatief basismateriaal, uitbreidings- en verdiepingsleerstof, foto's en verzorgd tekenwerk die de leerlingen uitnodigen om te leren werken met bronnenmateriaal. De didactische aanpak van Geogenie steunt op deze pijlers: > een duidelijke en logisch opgebouwde structuur en leerlijn, die wordt aangehouden in alle boeken die in de reeks verschijnen > zorgvuldig uitgekozen bronnenmateriaal > een (leer)werkboek met creatieve opdrachten die aanleunen bij de leefwereld van de leerling en hem/haar zelfstandig aan het werk zetten > een ervaren auteursteam dat het vak helemaal in de vingers heeft > ICT-producten die de nieuwste aardrijkskundige toepassingen ontsluiten en gebruiken > constante vernieuwing en actualisering.
Keywords: Aardrijkskunde -- Secundair onderwijs