Haasje. - Arold, Marliese, ....-; Rudolph, Annet, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2000)
"Wie wil er iets te maken hebben met een haas met een spleet tussen zijn tanden die bovendien ook nog lispelt?" denkt Haasje. Hij probeert tevergeefs zijn reuzetanden te verstoppen. Gelukkig zijn Boudewijn en Charlotte er nog. Zij houden van Haasje zoals hij is.
Recensie: Haasje wordt door een egel uitgelachen om zijn grote voortanden, waardoor hij ook nog slissend spreekt. Als het hazenmeisje Charlotte hem naar de weg vraagt, doet hij zijn mond dan ook niet open. Gelukkig vliegt net zijn vriend Boudewijn, de rups die zich pas ontpopt heeft als vlinder, voorbij. Van verbazing roept Haasje zijn naam. Charlotte blijkt de grote voortanden helemaal niet storend te vinden en ze spreken af de volgende dag samen te gaan spelen: Haasje ziet in de wolken allerlei figuren en kan die naargelang zijn stemming ook variëren; dit wil Charlotte ook leren. Groot formaat prentenboek geïllustreerd met zachtgekleurde aquarellen die veelal twee pagina's beslaan. De figuren ogen nogal clichématig, vooral op het omslag. Het thema is dat vriendschap je kan helpen jezelf te accepteren zoals je bent. Geschikt om voor te lezen aan kleuters vanaf ca. 4 jaar. - M.S. Schepers-Verboom
Leeftijd: 5+
Keywords: Gevoelens-gedrag; Vriendschap