Bewegingsdidactiek : een leidraad voor (beter) leren handelen in bewegingssituaties. - Timmers, Edwin, 1944- (Haarlem : De Vrieseborch, 2001)
De kern van dit boek is: hoe leer je (beter te) bewegen en hoe beïnvloed je het bewegen van jezelf en van anderen. Vanwege de praktische inslag van het boek is, zoals de auteur zelf aangeeft, de beschreven bewegingsdidactiek meer een praktijktheorie. De opbouw van het boek is als volgt. Allereerst wordt ingegaan op het leren bewegen van jeugdigen, op de wijze waarop jezelf beter kunt leren bewegen en hoe je dat op anderen overbrengt. Dit laatste moet zoveel mogelijk in 'rijke' bewegingssituaties plaatsvinden. E.e.a. moet op korte en lange termijn vorm en inhoud gegeven worden, waarbij de nadruk steeds meer op het zelfstandig leren bewegen moet komen te liggen. Dit boek, dat theoretisch goed gefundeerd is en gedetailleerd op bovenstaande ingaat, is zowel geschikt voor docenten en studenten in het bewegingsonderwijs als in de sport. Maar ook in het kader van de recreatie wordt het boek warm aanbevolen.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Didactiek; Lichamelijke opvoeding -- Didactiek