Methoden en technieken van onderzoek in de psychologie. - Maris, Eric, ....- (Leuven : Acco, 2003)
Inhoudsopgave 1 Dataverzamelingsmethoden 1.1 Variabelen 1.2 Effectonderzoek 1.3 Standaardisering 1.4 Observatiemethoden 1.5 Interview, Vragenlijst en Test 2 Meten 2.1 De Redenerende benadering 2.2 Betrouwbaarheid 2.3 Validiteit 2.4 De Structurele Benadering 2.5 Schaalniveaus 2.6 Appendix bij Hoofdstuk 2 3 Variantie- en Covariantieanalyse 3.1 Inleiding 3.2 Variantieanalyse met Eén Factor 3.3 Variantieanalyse met Twee Factoren 3.4 Uitzuivering voor een Kwantitatieve Variabele en Covariantieanalyse 3.5 Designs met een Voor- en een Nameting 3.6 Appendix bij Hoofdstuk 3 Regressieanalyse 4.1 Inleiding 4.2 Voorspellen Zonder Predictoren 4.3 Voorspellen met één Predictor: Enkelvoudige Regressieanalyse 4.4 Voorspellen met Twee Predictoren: Meervoudige Regressieanalyse 4.5 Voorspellen met Willekeurig Veel Predictoren 4.6 De Semi-Partiële of Partcorrelatiecoëfficiënt 4.7 Enige Problemen bij de Interpretatie van Regressiegewichten 4.8 De Statistische Significantie van Regressiegewichten 4.9 Het Selecteren van Predictoren 4.10 Uitvoeren van een Regressieanalyse met de SPSS-procedure Regression 4.11 Hiërarchische Meervoudige Regressieanalyse 4.12 Regressieanalyse met Categorische Predictoren 4.13 Regressieanalyse met Interactie Tussen Twee Kwantitatieve Predictoren 4.14 Logistische Regressieanalyse 4.15 Appendix bij Hoofdstuk 4 5 Factoranalyse 5.1 Het Model met Eén Gemeenschappelijke Factor 5.2 Het Model met Twee Gemeenschappelijke Factoren 5.3 Ladingen, Communaliteit en Eigenwaarde 5.4 Hoofdcomponentenanalyse 5.5 De Onbepaaldheid van een Factoroplossing 5.6 Roteren naar Interpreteerbare Factoren 5.7 Het Model met Meer dan Twee Gemeenschappelijke Factoren 5.8 De keuze van het Aantal Gemeenschappelijke Factoren 5.9 Het bepalen van de Factorscores 5.10 Uitvoeren van een Factoranalyse met de SPSS-procedure Factor Analysis 5.11 Appendix bij Hoofdstuk 5
Keywords: Psychologisch onderzoek; Statistiek -- Psychologie