Omgaan met psychische problemen. - Dercksen, Adrianne, ....-; Haven, Astrid, ....- (Amsterdam : Boom, 2004)
Als je een psychisch probleem hebt, is het meestal allereerst een onprettig idee dat hulp misschien noodzakelijk is. Wat kun je zelf doen? Wat kan je familie betekenen? Vertel je het op je werk? Ga je naar 'de' hulpverlening? En als je dat doet: waar ga je dan heen, hoe werkt dat, hoe weet je wat goed is voor jou?In Omgaan met psychische problemen komen al deze vragen aan bod. Na een korte uiteenzetting van wat een psychisch probleem nu eigenlijk is en welke problemen vooral voorkomen, komt aan de orde wat je zelf kunt doen. Daarna komt de hulpverlening aan de orde. Wanneer ga je naar de hulpverlening? Wat is goede hulp? Wat voor therapieën bestaan er, en wat voor therapeuten? Hoe zit de hulpverlening eigenlijk in elkaar? Het is ook mogelijk steun te vinden in de directe omgeving. Een heikel punt is vaak: vertel je het op je werk? Het boek eindigt met adressen van patiëntenverenigingen, literatuursuggesties, websites.
Deze uitgave hoort bij de Teleac tv-serie Kopzorgen.
Keywords: Psychische stoornissen