De Toverwol. - Amos, Janine, ....-; Verplancke, Klaas, 1964- (Wielsbeke/Weert : De Eenhoorn/Van Buuren, 2000)
Recensie: Wendy's mama kan met toverwol prachtige truien met levensechte dieren breien. Daarom lijkt Wendy wel te vliegen als zij schommelt met een jas waarop eenhoorns, draken en een paradijsvogel tot leven komen. Maar dan valt Wendy van de schommel. Al haar vriendjes lopen weg. Wendy gaat verdrietig naar huis en vraagt aan haar moeder of zij geen gewone kleren mag dragen. Dat mag. Moeder breit nu alleen maar kussens van de bijzondere wol. Diezelfde middag lopen er allerlei dieren over de zitbank. Vrolijk prentenboek waarin fantasie en werkelijkheid niet te scheiden zijn. Op de zeer kleurige, meest paginagrote prenten zijn de dieren op Wendy's trui origineel tot leven gebracht. Duidelijk is de boodschap dat te veel fantasie tot onaangename gevolgen kan leiden. De tekst staat in een kader dat soms weer deel uitmaakt van de grote plaat; hierdoor ontstaat een speels geheel. Vanaf ca. 4 jaar. - Conny Meijer
Leeftijd: 3+
Keywords: Fantaseren; Toveren