Leven met assertiviteitsproblemen. - Peeters, Sjef, ....-; Klumpers, Karel, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2003)
Assertiviteit is een bekend begrip. Er wordt mee bedoeld dat je in staat bent voor jezelf op te komen, je mening te geven en een eigen plek in te nemen. Subassertiviteit is het tegen-overgestelde. Iemand die subassertief is, laat zich te gemakkelijk wegdrukken, offert zich te vaak op en durft nauwelijks ruimte in te nemen. Subassertiviteit gaat vaak samen met andere problemen, zoals relationele problemen en depressiviteit.De auteurs van Leven met assertiviteitsproblemen stellen op grond van weten-schappelijk onderzoek -en eigen jarenlange ervaring -dat het tot op hoge leeftijd mogelijk is om assertiever te worden. Ze sommen voor- en nadelen van subassertiviteit op. Daarna worden de belangrijkste behandelvormen en de meest bruikbare technieken uit een asser-tiviteitstraining beschreven.
Inhoudsopgave : 1 Wat is er met me aan de hand? 2 Hoe heeft het zover kunnen komen? 3 Wat staat me te wachten? 4 Wat betekent een en ander voor mijn omgeving? 5 Welke behandelingen bestaan er? 6 Hoe kan ik de draad weer oppakken? 7 Adressen en literatuur
Keywords: Assertiviteit; Assertiviteitstraining