Pathologie. - Hoedemaeker, Ph. J., ....-; Bosman, F. T., ....-; Meijer, C. J. L. M., ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2003)
Inhoudsopgave 1 Introductie pathologie Deel I: Ziektemechanismen 2 Cellulaire reacties op schadelijke prikkels 3 Weefselregeneratie en herstel 4 Circulatiestoornissen 5 Weefselreactie op schadelijke prikkels 6 Immunopathologie en ziekten van het immuunapparaat 7 Infectieziekten 8 Ziekten door genetische afwijkingen 9 Tumorpathologie Deel II: Pathologie van de orgaansystemen 10 Hart en vaten 11 Luchtwegen 12 Maagdarmkanaal, pancreas, peritoneum 13 Lever en galwegen 14 Nieren en urinewegen 15 Mannelijke geslachtsorganen 16 Vrouwelijke geslachtsorganen 17 Borstklier 18 Endocriene organen 19 Bloed en beenmerg 20 Lymfoïde organen 21 Zenuwstelsel 22 Het oog 23 Skeletspieren 24 Skelet, gewrichten en weke delen 25 Huid 26 Hoofd-halsgebied 27 Pathologie van de kinderleeftijd
Keywords: Ziekteleer