Persoonlijke beschermingsmiddelen. - Foubert, Fred, ....- (Mechelen : Kluwer, 2003)
Samenvatting:Voor elke betrokken partij bij de implementatie van het veiligheidsbeleidin de onderneming, liggen er een aantal verantwoordelijkheden vast. Dezezijn bepaald in de wetgeving over de persoonlijke beschermingsmiddelen(PMB's) en gebaseerd op de Fabrikantenrichtlijn en deGebruikersrichtlijn. De preventieadviseur is de centrale figuur bij hetrealiseren van het PMB-luik. Dit boekje analyseert wettelijkeverplichtingen voor selectie, aankoop, gebruik en vervanging van PMB's engaat dieper in op de gehanteerde normen voor de verschillende PMB-types.
Keywords: Bedrijfsveiligheid; Bescherming; Veiligheidsvoorschriften