Op kindermaat : spel, tekeningen en ethiek in de zorgverlening voor kinderen. - Demoustiez, Jean-Pierre, ....- (Mechelen : Kluwer, 2004)
Inhoudsopgave Spel op de kinderafdeling 1 Inleiding 2 Spelleiding 3 Wat verstaan we onder spel of spelen? 4 Waarom spelen kinderen? 5 Spelontwikkeling 6 Taak en rol van de kinderverpleegkundige: (on)mogelijkheden 7 Opdrachten 8 Opgaven - Terugkoppeling 9 Zelftoets 10 Literatuur Kindertekeningen 1 Inleiding 2 Oorsprong 3 Ontwikkeling 4 Overzicht ontwikkeling van het tekenen 5 Tips voor de praktijk van de kinderverpleegkundige 6 Samengevat 7 Terugkoppeling van de opgaven 8 Zelftoets: juist-onjuist 9 Uitwerking van de zelftoets 10 Bespreking tekeningen 11 Literatuur Ethiek 1 Je kinderen zijn je kinderen niet ... 2 Ethische commissie in moreel beraad ... over ethiek en moraal 3 Ontwikkelingsproces van het moreel oordelen volgens Kohlberg 4 Benaderingen van ethiek 5 Ethische posities 6 Terugkoppeling van de opgaven 7 Zelftoets 8 Literatuur
Keywords: Kindertekeningen -- Psychologie; Kinderverpleging; Zieke kinderen -- Spelen