Automatisch detecteren en in kaart brengen van het printernetwerk. - Van Hoey, Koen, ....- (Kortrijk : GKG, 2004)
Samenvatting:Doelstelling: in de heterogene omgeving (AS/400, Unix (Linux/Solaris),WinNT/2000/95, ...) en de direct aangesloten printers is hetprinternetwerk een entiteit op zichzelf geworden; waarbij het niet meervoor iedereen mogelijk is om op elke moment een volledig beeld te hebbenvan welke printers en printqueues er waar zijn en hoe de printstreamfloweffectief gebeurt. Daarom zou er een reeks van tools (scripts, utilities,rapportering, ...) moeten ontwikkeld worden waarmee het heleprint-netwerk (welke queues bestaan er op welke systemen, naar welkeprinter of queues op andere systemen printen die queues, Type vanprinter, IP-adressen, hostnames, ...) in kaart kan gebracht worden. Overeen dergelijke kaart beschikken zou een hele hulp betekenen bij hetoplossen van printer-problemen waarbij de printstream ergens onderwegverloren gaat of gewijzigd wordt.
Ook beschikbaar op CD-rom
Keywords: Computernetwerken