Borderline hulpboek : zelf leren omgaan met verschijnselen als impulsiviteit, heftige emoties en conflicten. - Spaans, Jaap, ....-; van Meekeren, Erwin, ....- (Amsterdam : Boom, 2004)
Inhoudsopgave : -------------- 1. Inleiding 2. Wat is een borderlinestoornis 3. Hoe kan ik het beste aan de slag gaan 4. Hoe pak ik problemen het beste aan? 5. Omgaan met prikkelende gebeurtenissen en situaties 6. Evenwichtiger worden door anders te denken 7. Hoe beheers ik heftige emoties? 8. Hoe beheers ik mijn impulsieve gedrag? 9. Wat kan ik veranderen in de omgang met anderen? 10. Overige verschijnselen: suïcidaliteit, dissociatieve en realiteitsvervorming 11. Leren hanteren van een crisis 12. Deskundige hulp
Keywords: Borderlinesyndroom