Vergroot uw emotionele intelligentie. - Broekhuis, Martin, 1965- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2012)
Succes en plezier in het werk zijn vooral afhankelijk van emotionele intelligentie. Kunt u uzelf motiveren om constant te presteren? Hoe gaat u met tegenslag om? Kunt u de emoties van uzelf en anderen goed inschatten? En hoe gaat u om met frustratie of boosheid van anderen? Een emotioneel intelligent persoon kan goed omgaan met zijn eigen emoties en die van anderen. Emotionele intelligentie is dus zowel een persoonlijke als een sociale vaardigheid. Dat onderscheid vormt ook de rode draad van dit boek. U leert hoe u uw eigen emoties beter kunt begrijpen en allerlei emotionele uitbarstingen in goede banen kunt leiden. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op emoties in relaties met anderen. Hoe kunt u uw eigen emoties met anderen delen, zonder die anderen meteen af te schrikken? Wat voelen anderen? Hoe kunt u reageren als anderen kwaad zijn? Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de sociale media. Want uw emoties uiten via Twitter, Facebook en e-mail brengt weer nieuwe risico's met zich mee. Emotionele intelligentie is de basis voor succes in uw carrière en persoonlijke leven. Dit boek hoopt daar een bijdrage aan te leveren.
Bevat literatuurlijst
Keywords: Emotionele intelligentie