Professioneel schrijven : handleiding bij het voorbereiden en schrijven van heldere en creatieve teksten - Grubben, Ed, ....-; Vriens, Jan P., ....- (Schoonhoven : Academic Service, 2003)
Samenvatting:Teksten moeten gestructureerd, boeiend en overtuigend geschreven zijn.Maar hoe doe je dat? Waar haal je als schrijver inspiratie vandaan? Hoepas je creatieve denken schrijftechnieken toe om in korte tijd pakkendeen begrijpelijke teksten te schrijven? Hoe genereer je ideeën en krijg jeze op papier? Hoe hanteer je efficiënt verschillende stijlen en genres?Professioneel schrijven geeft antwoord op deze vragen. Het boek richtzich op iedereen die in organisaties een schrijftaak heeft of dieschrijvers moet inspireren met opbouwende kritiek. Onderwerpen die aanbod komen zijn:vijf succesfactoren bij het schrijven;in vijf fasen efficiënt van idee tot definitieve tekst;het overwinnen van schrijfblokkades en stimuleren van creativiteit;structuur, stijl en overtuiging;concrete tips en technieken voor rapporten, artikelen, persberichten,brochures en jaarverslagen
Keywords: Rapportering; Schriftelijke communicatie; Taalvaardigheid