Basisvaardigheden voor de productvormgever : Ontwerpschetsen, basisvaardigheden in vormgeven, basistechnieken in markerschetsen. - Corremans, Jan, ....- (Utrecht : Lemma, 2004)
Binnen de vormgevingsfase van een industrieel ontwerp of een productontwikkeling is het kunnen genereren van bruikbare vormalternatieven een belangrijke vaardigheid. Ook moet men deze vormalternatieven duidelijk kunnen presenteren aan opdrachtgevers, collega-ontwerpers of toekomstige consumenten. Snelschetsen, het centrale thema van dit boek, is daartoe een geschikt middel. Dit boek is bestemd voor beginnende ontwerpers of studenten industrieel ontwerpen, industriële vormgeving, productontwerpen of productontwikkeling, en is gewijd aan enkele belangrijke basisvaardigheden voor de productvormgever. Het boek reikt technieken aan om vormvarianten van een basisvolume te verzinnen, en besteedt daarnaast aandacht aan het perspectiefschetsen en aan de basistechnieken van het markertekenen
Keywords: Vormgeving