Medische termen in woorden en geschrift. - Jochems, A. A. F., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2010)
Menig (para)medicus, verpleegkundige en student breekt zich regelmatig het hoofd over het juiste gebruik van medische terminologie in woord dan wel geschrift. Janus Jochems heeft dit probleem onderkend door als oplossing hiervoor dit handige naslagwerkje te schrijven. Jochems demonstreert in deze leidraad voor het gebruik van vaktermen de logica van medische vaktaal. Hij ontleedt hiertoe bouwsteentermen tot stamwoorden en voor- en achtervoegsels en geeft regels voor de uitspraak van medische termen en het gebruik van enkel- en meervoud. Voorts beschrijft hij voor de doelgroep relevante aspecten als het gebruik van Nederlandse vaktermen naast klassieke vaktermen, het gebruik van het liggend streepje en afkortingen, de belangrijkste verschillen tussen de oude en de nieuwe speling, medische eponiemen en tot slot eenheden hu voorvoegsels. Het boek sluit af met een alfabetische lijst van een groot aantal medische termen.
Keywords: Medische terminologie