Pneumatiek. - VDAB (Mechelen : Wolters Plantyn, 2004)
Het boek Pneumatiek is een invulboek ingedeeld in verschillende modules. Het is een heel werkbaar didactisch middel voor het vak pneumatiek. Het richt zich in eerste instantie tot de VDAB-opleiding pneumatiek. Maar het is zeker ook geschikt voor het onderdeel pneumatiek in de derde graad elektromechanica, elektrotechnieken, elektriciteit en industriële wetenschappen. Het boek is gebaseerd op een methodiek die de leerling eerst ervaring laat op doen. Door middel van gerichte vragen gaan leerlingen vanzelf nadenken over de werking en functie van de pneumatische componenten. Nadat de leerling nieuwe onderwerpen ervaren heeft, wordt het geleerde geduid door de theorie. Deze werkwijze stimuleert de zelfstudie bij de leerling. De labotaken zijn zo opgevat dat ze met het beschikbare materiaal kunnen uitgevoerd worden en aangepast aan het vaardigheids- en kennisniveau van de leerlingen. Het boek voorziet evaluatiebladen om te toetsen of de leerling het geleerde ook begrepen heeft.
Keywords: Pneumatische regeling