Rekenproblemen en dyscalculie : theorie, onderzoek, diagnostiek en behandeling. - Ruijssenaars, Wied (Aloysius Johannes Joseph Maria), 1951-; van Lieshout, E. C. D. M. (Ernest Carol Diederik Maria), 1945-; Van Luit, J. E. H., ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2004)
I. DE NOODZAAK VAN ALTERNATIEVE THEORIEËN 1. Ter inleiding: rekenen, rekenproblemen en dyscalculie 2. Cognitieve ontwikkeling en leren: cognitieve ontwikkelingspsychologie en handelings(leer)psychologie 3. Onderwijsleerprocessen en individuele mogelijkheden II. REKENONDERWIJS, REKENPROBLEMEN EN EERSTE OPVANG 5. De inhoud van het rekenwiskundeonderwijs 6. Voorbereidende rekenvaardigheid en rekenproblemen 7. Rekenvaardigheden en rekenproblemen in de basisschoolperiode 8. Rekenen / wiskunde bij de start in het voortgezet onderwijs en de rekenproblemen daarbij III. INDIVIDUELE PROBLEMEN, DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING 9. Diagnostiek van rekenproblemen en dyscalculie 10. Behandeling van rekenproblemen en dyscalculie
Keywords: Rekenstoornissen