Waar is konijn ? - Minne, Brigitte, 1962-; Aertsen, Kristien, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2002)
Hé, wat zie ik daar? Roept Hond opeens. Daar ligt Konijn! Hond rent er naartoe en drukt Konijn dicht tegen zich aan. Ik heb je zo gemist, snikt Hond. Ik jou ook, fluistert Konijn. Hij zegt het zo zacht dat alleen Hond het kan horen.
Recensie:Hond, gekleed en zich gedragend als een kind, heeft een knuffel, Konijn. Als Hond samen met zijn moeder (ook een gepersonifieerde hond) naar de speeltuin gaat, mag Konijn mee. Hond en Konijn gaan samen op de glijbaan, de schommel en in de zandbak. Alvorens ze weer naar huis gaan, krijgt Hond een ijsje. Thuisgekomen eet Hond zijn buikje rond aan pizza en moet daarna naar bed. Dan ontdekt Hond dat Konijn weg is en zonder hem kan hij niet slapen. Als papa en mama Konijn ook niet kunnen vinden, gaan ze terug naar de speeltuin, maar tevergeefs. Gelukkig vinden ze Konijn op de terugweg. De bladzijdevullende naïef realistische illustraties zijn uitgevoerd in een gecombineerde techniek (kleurpotlood, vetkrijt en viltstift). De tekst in groot lettertype bevindt zich bovenaan op elke linkerbladzijde. Een, zowel qua illustraties als tekst, zeer eenvoudig hardkartonnen prentenboekje met twee afgerond hoeken. Door bij de tekst gebruik te maken van het ik-perspectief, de dialoogvorm en de vertelling, wordt het verhaaltje nogal rommelig. Daarnaast worden er ook woorden en een zegswijze gebruikt die voor peuters minder bekend zijn (zoeven, slenteren, ... in één adem...). Daarom wellicht wat beter geschikt als praatboek dan om voor te lezen. Vanaf ca. 2 jaar. Zie ook 'Hond gaat logeren'*. - Drs. Jeanet Dijkstra
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Knuffels