Telactiviteiten voor kleuters. - Buys, Kees, ....-; Boomsma, Cobi, ....-; Scholten, Christine, ....-; de Beuze, Bertie, ....- (Baarn : Bekadidact, 2004)
In dit boek wordt een reeks uitgewerkte suggesties aangedragen voor telactiviteiten die erop gericht zijn om de kinderen elkaar te laten zien wat ze allemaal kunnen, om ze onder woorden te laten brengen hoe ze dingen doen, en om ze daarover met elkaar van gedachten te laten wisselen. Alle aspekten van het leren tellen komen in dit boek aan bod: welke soorten telactiviteiten er zijn in de kleutergroep; hoe het leren tellen in zijn werk gaat; groepsactiviteiten. Het boek bestaat uit een theoretisch (eerste) deel en een praktisch (tweede) deel, waarin de activiteiten zijn beschreven. Het eerste deel is bedoeld als achtergrondkennis en beslaat de onderwerpen: fasen in de ontwikkeling van het tellen / bedoeling van de activiteiten / gebruik van materialen. In deel II worden praktijksuggesties beschreven als voorbeeld voor de leerkracht/ouder. Er is veel ruimte voor creatieve toepassing. Het boek is overzichtelijk en duidelijk geschreven en heeft een zeer aantrekkelijke lay-out. Het praktische deel is te gebruiken als handleiding, ook zonder raadpleging van deel I. Doelgroep: leerkrachten op peuter-/kleuterscholen en ouders.
Keywords: Voorbereidend rekenen