Kinderen bewegen : een lessenpakket lichamelijke opvoeding voor zes- tot twaalfjarigen : 3. Practische vaardigheden, conditionele oefeningen. - Pattyn, Geertrui, ....-; Boone, Marc, 1955-; De Wael, Michel, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2011)
Deze uitgave behoort tot het pakket 'Kinderen bewegen'. Het totale pakket bestaat uit vier publicaties die samen 360 uitgeschreven lessen omvatten, een handleiding en een evaluatieboekje per leerling. Deel 3 kan onderverdeeld worden in twee bewegingsdisciplines. 1. Praktische vaardigheden Het gaat hier om het verwerven van motorische basiskwaliteiten. De praktische vaardigheden omvatten de initiatie in de bewegingsexpressie, de sportieve recreatie, het motorisch uiten van situaties en gevoelens, ... In de 47 lessen komen aspecten aan bod als: > zich verplaatsen via lopen, kruipen, slingeren, heffen, dragen, trekken, duwen, ... > omgaan met toestellen: klimkaders, sport- en zwengelramen, hangtouwen, hoepels, springtouwen, parachutes, allerlei kleine materialen, ... > individuele, partner- en groepsopdrachten onder de vorm van bewegingsbaan en omloop, touwzwaaien, new games, ... 2. Conditionele oefeningen Het deel conditionele oefeningen omvat 29 lessen waarin de kinderen fysieke en motorische competenties ontwikkelen, bijvoorbeeld (reactie)snelheid, uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. Dit gebeurt via diverse vormen van spel, sport en het deelaspect atletiek. Vermijd overbelasting! Het einddoel is het verwerven en onderhouden van een goede fysieke conditie.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs