Kinderen bewegen : een lessenpakket lichamelijke opvoeding voor zes- tot twaalfjarigen : handleiding. - Pattyn, Geertrui, ....-; Boone, Marc, 1955-; De Wael, Michel, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2008)
Kinderen bewegen bestaat uit vier delen die samen 360 uitgeschreven lessen omvatten. De lessen zijn opgedeeld in tien bewegingsgebieden: - praktische vaardigheden - conditionele oefeningen - springvaardigheden - bewegingskunsten - ritme en expressie - balvaardigheden - lijn- en doelspelen - basketbal - voetbal - zwemmen In de handleiding vind je de volledig uitgeschreven jaarplannen voor elk leerjaar met een evenwichtige spreiding van de diverse bewegingsgebieden. In de eerste graad ligt de klemtoon op spelend en explorerend bewegen. In de tweede graad voorzien we specifieke bewegingspatronen. In de derde graad ligt de nadruk op sporttechnische vaardigheden. Voor wie? Kinderen bewegen is bedoeld voor leraren die lesgeven aan kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Waarom? alle bewegingsdisciplines zijn uitgewerkt volgens de eindtermen en de leerplannen. aandacht voor de motorische en fysieke ontplooiing n voor het sociaal functioneren, het zelfconcept en de ontwikkeling van een gezonde en veilige levensstijl evaluatieboekje voor elk kind dat gedurende de hele lagere schoolloopbaan alle bewegingsgebieden volgt
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs