Rein en Ever en het bos, dat spreekt voor zich. - De Vlieger, Evelien, 1969-; ten Cate, Marijke, 1974- (Hasselt : Clavis, 2003)
Aan de rand van het bos vindt Rein een witte tand. Rein hakt er de lucht mee aan mootjes en zwaait er gevaarlijk mee heen en weer. Hak hak tjak. Dan wordt hij nieuwsgierig. Van wie zou die tand zijn/ De specht verteld hem: 'Van Ever.' Daarmee weet Rein maar een heel klein beetje meer. Hij gaat zoeken, ook al wordt het avond en nacht in het bos. Rein woont bij het bos, waar hij bij zijn lievelingsbeuk met een half ingekerfd hart een tand vindt. De specht vertelt hem dat de tand van Ever is; daarom gaat Rein op zoek naar Ever. De haas wil met hem spelen, de bloemen groeten hem. De das loopt met het touw van de stropers om zijn nek, Ree waarschuwt hem voor de jagers. Uil zit in de boom, Specht brengt hem uiteindelijk toch naar Ever. Die blijkt verliefd te zijn op Elsie, de boswachter. Hij hakte voor haar het halve hart in de boom maar de tand brak af. In de boom verstoppen Rein en Ever een brief voor Elsie. Zij leest de brief en Ever is daar gelukkig mee. Een wat gezocht verhaal dat eindigt als een nachtkaars. Het verhaal is geschreven in een wat houterige stijl met de uitgebreide tekst in vette letters meestal op de linkerpagina. De zinnen zijn erg kort, wat niet altijd prettig voor te lezen is. Waterverfillustraties in fraaie nachtkleuren, soms over beide bladzijden, ondersteunen het verhaal en geven de sfeer van het bos weer. De gekleurde schutbladen tonen tekeningen van vallende bladeren.
Bij dit boek hoort een lessenpakket.
Leeftijd: 5+
Keywords: Bomen; Bossen; Dieren; Natuurkennis -- Basisonderwijs; Verliefd zijn