Bomen en struiken. - Hecker, Ulrich, ....-; Heukels, Peter, ....- (Baarn : Tirion, 2002)
De in dit boek behandelde, inheemse dan wel ingeburgerde of frequent aangeplante bomen en struiken blijken bij nadere beschouwing verbazende vormenrijk en ook zeer interessant door hun ecologische en biologische eigenschappen, Wel moeten we ze vaak goed en van dichtbij bekijken, om alle bijzonderheden op te merken. Deze bomengids is een handleiding voor het op naam brengen van vele bomen en struiken in Noord-West-Europa. Er worden ongeveer 200 soorten beschreven, waaronder vele in Nederland voorkomende soorten. De benaming van de boom is ook in het Latijn en beslaat de familie, geslacht, soort en bijna niet ondersoort of variëteit. In het eerste gedeelte wordt ook nog wat verteld over anatomie en vegetatiezonering van de bomen van Europa. Per boom/struik 2 of 3 drie mooie kleurenfoto's waarmee men de boom moet determineren. De manier van determineren is eenvoudig, maar alleen mogelijk als er blad aan de bomen zit en soms alleen in een bepaald jaargetijde.
Keywords: Biologie; Bomen; Plantkunde; Struiken