Vogels. - Bezzel, Einhard, 1934-; Van Loon, André J., 1957- (Baarn : Tirion, 2003)
Veldgids voor het leren (her)kennen van ca. 200 veel voorkomende Europese vogelsoorten. Uitgegaan wordt van determinatie in drie stappen, waarbij de stelling luidt: iedere vogelsoort kan door een unieke combinatie van maximaal drie kenmerken van iedere andere soort worden onderscheiden. Stap 1: zeer duidelijke kleurenfoto van vogel in zijn geheel. Stap 2 en 3 zijn detailfoto's elk van een specifiek kenmerk. Elke stap wordt in een korte duidelijke zin omschreven. Dan volgt een iets uitgebreidere beschrijving van kenmerken, geluid, voorkomen en levenswijze plus aanduiding van de maanden waarin de vogel in onze streken vertoeft en broedt.
Keywords: Vogels