Planten en dieren van de kust. - Lohmann, Michael, ....-; Heyvaert, Jan, ....- (Aartselaar : Zuidnederlandse Uitgeverij, 2003)
Welke kenmerken onderscheiden de verschillende soorten zeewier? Wat is het verschil tussen een zilvermeeuw en een kokmeeuw? Hoe voelt een inktvis zich? Op deze en vele andere vragen geeft dit praktisch boek een antwoord. Met deze gids kunt u planten en dieren die typisch zijn voor kustgebieden heel gemakkelijk herkennen. De verschillende planten- en diersoorten zijn gerangschikt volgens de familie waartoe ze behoren, zoals rankpotigen, weekdieren, tweekleppigen, enzovoort. De kenmerken, het verspreidingsgebied, de biotoop, de voortplanging en nog veel meer worden telkens duidelijk beschreven en uitgelegd. Bovendien geven prachtige foto's u een compleet beeld van de planten en dieren, zodat u ze in één oogopslag kunt vergelijken.
Keywords: Strandfauna; Strandflora; Zeefauna; Zeeflora