Nacht op de heksenheuvel. - Schotanus, Yke, ....-; van de Ven, Yvonne, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2001)
Recensie: Als de maan vol is, komen uit een kale berg kleine heksjes gekropen. Ze dansen wat in het rond en gaan dan een heksenbezem zoeken in de berg. Ze vinden drie vreemde voorwerpen, waar ze vol fantasie mee spelen: een vork, een haarknipje en een klerenhanger zijn in hun ogen resp. een maanlichtvanger, een vliegplank en een draaimolen. Als het licht wordt, verdwijnen de heksjes weer in de berg. Prentenboek waarin door een hoop zand, enige voorwerpen en kleine figuurtjes gemaakt van ijzerdraad, papier en een plukje wol van heel laag te fotograferen en van een passende achtergrond te voorzien een grappig maar simpel verhaal is geconstrueerd. De uitgebreide tekst is gedrukt in een duidelijke, schreefloze letter. De aardigheid van het boek zit hem in de inspiratie om zelf met kinderen vanaf ca. 5 jaar iets dergelijks te verzinnen. - Conny Meijer
Vlak buiten de stad ligt de heksenheuvel. Die heet zo omdat er niets op wil groeien. Maar wat er echt aan de hand is weet bijna niemand. Een keer in de vier weken, bij volle maan, vieren de zes zandheksjes hun heksennacht...
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Keywords: Heksen; Fantasiefiguren