De kleuren leren met Nellie & Cezar. - Van Coillie, Jan, 1957-; Godon, Ingrid, 1958- (Averbode : Altiora, 2003)
Vrolijk ogend kartonboekje in oblong formaat en met twee afgeronde hoeken waarin op een speelse manier tien kleuren (blauw, geel, rood, groen, oranje, bruin, paars, roze, wit en zwart) worden voorgelegd. Op de linkerpagina staan telkens een afbeelding van Nellie de muis of Cezar de kikker (bekend uit ander werk) en een raadselrijmpje (met antwoord tussen haakjes). Op de rechterpagina zijn diverse voorwerpen in de besproken kleur afgebeeld. De laatste pagina worden tien paar laarsjes afgebeeld, met daarnaast de tekst: "Je ziet ze op alle platen/ In alle kleuren en maten/ Geen kaarsjes/ Maar … (laarsjes)!" Een uitnodiging dus om de tekst helemaal opnieuw te bekijken en om op zoek te gaan naar de laarsjes in de desbetreffende kleuren. Een kijk- en voorleesboek dat een peuter de kleuren leert, en dat een gesprek tussen volwassene en kind op gang brengt. Verzorgde en stevige uitgave, met duidelijk omlijnde tekeningen in heldere kleuren. Een boek om steeds weer te pakken.
In dit boekje leert uw kleuter op een speelse manier tien verschillende kleuren kennen. Iedere kleur wordt aangeleerd met een praatplaat vol voorwerpen in die kleur, een leuke tekening van Nellie en Cezar en een spannend raadselrijmpje. De laatste pagina is heel verrassend en nodigt uit om het boekje weer helemaal opnieuw te bekijken. Een kijk- en voorleesboek dat niet alleen de kleuren aanleert, maar ook de taalontwikkeling stimuleert. Met prachtige tekeningen van Ingrid Godon.
Leeftijd: vanaf 2,5 jaar
Keywords: Kleuren