Nellie & Cezar, voelen en proeven en ... - van Mieghem, Linda, 1948-; Godon, Ingrid, 1958- (Averbode : Altiora, 2000)
In deze serie verschenen al eerder tegenstellingen "Dik en dun en...", "In en uit en..." en werkwoorden "Springen en dansen en...". In dit boekje worden de zintuigen tasten, luisteren, ruiken, proeven en kijken behandeld, resp. in vier, twee, twee, twee en twee platen . Het is een oblong, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde en geplastificeerde bladen. Op de linkerpagina staat een vierregelig rijmpje (bijna steeds aabb, een enkele keer abcb), dat aangeeft waar het over gaat, terwijl op de andere bladzijde een gekleurde prent hetzelfde doet. De tekst is eenvoudig, en klinkt lekker vlot, de tekeningen zijn vrolijk en verduidelijken de tekst. De onderwerpen zijn zo gekozen dat deze m.n. peuters zullen aanspreken, maar ook voor kleuters is dit leuk. Zeker wanneer ze zelf de rijmwoorden mogen aanvullen. Een leuk boekje, met dikke bladzijden, dat zeker met hulp van volwassenen de taalverwerving zal activeren, doch waar de kinderen ook zelfstandig veel plezier aan zullen hebben.
Dit boekje bevat 12 kleurenprenten met de uitbeelding van de verschillende zintuigen, op een manier zoals peuters ze kunnen ontdekken.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Zintuigen