Handboek arbeidshygiëne 2004 : een praktisch handvat voor het beheersen van gezondheidsrisico's op de werkplek. - van Alphen, W. J. T., ....-; Houba, R., ....-; Pennekamp, H. P., ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2004)
Het Handboek Arbeidshygiëne biedt op een praktische manier informatie over de schadelijke invloeden van chemische, fysische, fysieke en biologische factoren op de gezondheid. Het Handboek Arbeidshygiëne geeft een beschrijving van de schadelijke invloeden en een overzicht van de risico's die hieraan verbonden zijn. Uiteraard komt ook aan bod hoe deze risico's in de praktijk zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. Het Handboek Arbeidshygiëne is bestemd voor arbeidshygiënisten, arboverpleegkundigen, veiligheidskundigen en arbocoördinatoren die met arbeidshygiëne in aanraking komen. Geschikt als lesmateriaal voor post-HBO en -universitaire opleidingen. Geschikt voor verschillende bedrijfstakken.
Keywords: Arbeidsveiligheid; Gezondheidsrisico's.