Wie heeft de wolken gemolken? - Vromant, Wim, 1960-; Brekelmans, Dorus, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2004)
Mooie Rosalie maakt pakjes fantasie met krullen uit d'r haar. Ronde krullen, blonde krullen, honderdduizend pakjes vullen. In één pakje stopt ze stiekem gauw zeven zakjes zonnedauw. Mooie Rosalie is zo verliefd op jou. Een mooie bundel met 22 baker- en andere rijmpjes waarin ernst en vrolijkheid elkaar afwisselen. In de ernstige gedichten komen kindervragen en -angsten in verband met sterven, verdriet hebben en achtergelaten worden aan bod. De vrolijke gedichten gaan over een meisje zonder zorgen, vis verversen, een prinsesje en een kikker en nog veel meer. In alle gedichten wordt gespeeld met woorden, klanken en rijm. Herhaling en ritme zijn heel belangrijk. 10+
Leeftijd: 10+
Keywords: Poëzie -- Kinderen