Dora-Nora en de maan. - Vromant, Wim, 1960-; Brekelmans, Dorus, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2001)
Het was allemaal mama's schuld. Waarom moest Dora-Nora naar bed? Ze had het zo naar haar zin. Dora-Nora wou nog even op de schommel, want ze had de hele dag nog niet geschommeld. En toen werd Dora-Nora heel boos. Ze gooide zich op de grond en stampte met haar voeten tegen mama's stoel. Mama trok haar overeind. En toen veegde boze Dora-Nora mama's glas van de tafel. Het viel aan scherven. Als Dora-Nora in haar bedje ligt, wil ze niet meer denken aan wat er daarna gebeurde. Maar slapen kan ze niet. Ze kijkt door het raam naar de maan. Die lijkt anders dan anders.
Leeftijd: 5+
Keywords: Boosheid; Maan; Schommelen; Slapen