Vorm en beweging : leerboek van het bewegingsapparaat van de mens. - Lohman, A. H. M., dr., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2004)
(flaptekst:) Vorm en beweging is hét leerboek over het bewegingsapparaat voor de studie geneeskunde en overige (para)medische opleidingen. Dit fraaie boek valt op door zijn helder geschreven tekst en de grote hoeveelheid anatomische tekeningen. Niet voor niets wordt Vorm en beweging al bijna veertig jaar door vele opleidingen gebruikt als het studieboek op het gebied van de functionele anatomie van het menselijk bewegingsapparaat. Deze tiende druk is op een aantal punten herzien. De tekst en illustraties zijn, op een enkele uitzondering na, aangepast aan de Terminologica Anatomica (1998). In de zogenoemde 'klinische notities' wordt toegelicht hoe kennis van de anatomie bijdraagt aan een goed inzicht in de afwijkingen, letsels en ziekten van het bewegingsapparaat. In deze editie zijn twaalf nieuwe notities en zes nieuwe tekeningen toegevoegd. Daarmee is het boek weer volledig up to date en past ook deze tiende druk van Vorm en beweging uitstekend in het huidige onderwijssysteem van de medische en paramedische opleidingen in Nederland.
Keywords: Anatomie