Klinische neuropsychologie. - Deelman, Betto G., ....-; Eling, Paul (Paulus Alphons Theresia Maria), 1951-; de Haan, Edward, ....- (Amsterdam : Boom, 2004)
Inhoudsopgave. I Algemene thema's. 1. Klinische neuropsychologie. 2. Vraagstellingen in de neuropsychologische diagnostiek. 3. Methoden in de neuropsychologische diagnostiek. 4. Het brein in beeld. 5. Klinimetrie. 6. Herstel en behandeling. II Functiedomeinen. 7. Waarneming. 8. Ruimtelijke cognitie. 9. Geheugen. 10. Taal. 11. Aandacht en executieve functies. 12. Emotie. 13. Motoriek. 14. Intelligentie. III Ziektebeelden. 15. Neurodegeneratieve aandoeningen. 16. Infarcten en bloedingen in de hersenen. 17. Contusio cerebri. 18. Whiplash. 19. Epilepsie. 20. ADHD bij kinderen en volwassenen. 21. Infectieuze ziekten en auto-immuunaandoeningen van de hersenen. 22. Neurotoxiciteit. 23. Neuropsychologie in de psychiatrie. IV Praktische aspecten. 24. Interpretatie en rapportage van onderzoeksgegevens. 25. Suboptimaal presteren: simuleren, aggraveren en somatiseren. 26. Expertise
Keywords: Neuropsychologie