Het is ADHD : alles over de kenmerken, diagnose, behandeling en aanpak thuis en op school. - Paternotte, Arga, ....-; Buitelaar, Jan, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2005)
DEEL I WAT WE WETEN OVER DE STOORNIS ADHD 1 Kenmerken van ADHD 2 Bijkomende stoornissen 3 Oorzaken van ADHD 4 Gevolgen van ADHD DEEL II HEEFT MIJN KIND ADHD? 1 Signalering 2 Diagnose DEEL III ADHD IN HET GEZIN 1 Omgaan met de stoornis 2 Omgaan met het kind DEEL IV MEDICATIE BIJ ADHD 1 Wat kan medicatie doen? 68 2 Psychostimulantia 3 Antidepressiva 4 Anti-hogebloeddrukmedicijnen 5 Antipsychotica (neuroleptica) 6 Andere medicatie 7 Alternatieve behandeling DEEL V WERKEN AAN NIEUW, BETER GEDRAG 1 Gedragstherapie 2 De familie Van Dalen zoekt naar antwoorden DEEL VI ADHD OP SCHOOL 1 ADHD-kenmerken en school 2 Ouder en school 3 ADHD in de klas Bijlagen
Keywords: ADHD -- Geneesmiddelen; ADHD