Communicatiespelen voor het sociaal agogisch werk. - Thiesen, Peter, ....-; van Weerdt-Schellekens, Henriëtte, ....- (Soest : Nelissen, 2004)
Communicatiespelen zijn bevorderlijk voor het waarnemings- en observatievermogen, de moed, het initiatief, de sensibiliteit, gevatheid, tolerantie en creativiteit van de spelers. Dezen doen nieuwe ervaringen op en leren zichzelf te ontdekken, empathie voor anderen te ontwikkelen en ideeën te vertalen naar concrete acties. In het eerste deel van dit boek staan ruim 200 uitdagende, originele, voornamelijk nieuwe spelideeën. Ze variëren van spelen die tot nadenken stemmen tot dwaze spelen, van rustig en scherpzinnig tot wild, van vrolijk tot creatief. In deel twee staan 160 in de praktijk geteste spelen en oefeningen die geschikt zijn voor het werken met groepen jongeren en volwassenen. Ze variëren van warming-up spelen tot spelen die bevorderlijk zijn voor de zintuiglijke waarneming; van spelen die de lichamelijke expressie en de taalvaardigheid stimuleren tot spelen waarbij het om samenwerken gaat of waarbij bewegingservaring wordt opgedaan, en van ontspanningsoefeningen tot aan meditatie.
Keywords: Agogiek -- Methodiek; Communicatiespelen