Datanetwerken en telecommunicatie. - Panko, Raymond R., ....- (Amsterdam : Pearson, 2005)
1) Inleiding a) Netwerken met Windows XP Home b) Ontwerpoefening: XTR Consulting: een SOHO-netwerk met dedicated servers 2) Gelaagde standaardarchitecturen 3) Fysieke-laagpropagatie a) Hands on: het snijden van UTP en het aanzetten van connectoren 4) Ethernet LANs a) Casestudy: een faculteitsgebouw van nieuwe bekabeling voorzien 5) Draadloze LANs 6) Het Public Switched Telephone Network (PSTN) 7) Wide Area Networks (WANs) a) Casestudy: De Wide Area Networks van de Eerste Paradijsbank 8) TCP/IP-internetwerken a) Hands on: vastleggen van packets en analyse met WinDUMP en TCPDump 9) Beveiliging a) Hands on: Windows XP Home-beveiliging 10) Netwerkbeheer 11) Genetwerkte toepassingen Module A: Meer over TCP/IP Module B: Meer over modulatie Module C: Telefoondiensten Module D: Cryptografische diensten
Keywords: Datacommunicatie; Datanetwerken; Telecommunicatie