Handboek neurobiologische psychiatrie. - Hovens, J. E., ....-; Loonen, A. J. M., ....-; Timmeman, L., ....- (Utrecht : De Tijdstroom, 2004)
Inhoudsopgave. 1 Neurobiologie en mentale processen: theorie en conceptuele problemen. 2 Computermodellen van psychiatrische stoornissen. 3 Neuro-endocrinologie van de stressrespons. 4 Immunologische aspecten van psychiatrische stoornissen. 5 Neuropsychofarmacologie. 6 Man-vrouwverschillen in de psychiatrie. 7 Neuro-imaging. 8 Dementie. 9 Delirium. 10 Schizofrenie. 11 Bipolaire stoornissen. 12 Unipolaire stemmingsstoornissen. 13 Paniekstoornis en agorafobie. 14 Posttraumatische stressstoornis. 15 Obsessieve-compulsieve stoornis. 16 Eetstoornissen en obesitas. 17 Verslaving. 18 Persoonlijkheidsstoornissen
Keywords: Neuropsychiatrie