Human resource management : fundamenten en perspectieven : op weg naar de intelligente organisatie - Vloeberghs, Daniël (D. F. J.), ....-; Bergman, Liselore, ....-; de Rijke, Robert, ....- (Heverlee : LannooCampus, 2004)
Inhoudsopgave Deel 1: HRM: CONTEXT, BETEKENIS EN PERSPECTIEVEN: 1 Een nieuwe context voor organisaties: het vijffactorenmodel; 2 Human Resource Management, betekenis en positionering; 3 Overzicht van HRM-perspectieven; 4 Het neo-institutionalisme en HRM, of het belang van de externe context ; Deel 2: STRATEGIE EN HRM: STREVEN NAAR SYNERGIE ; 5 Afstemming van Human Resource Management en strategie ; 6 Afstemmingsinstrumenten bij HR-planning ; 7 Integratie van HRM en strategische planning in de praktijk ; Deel 3: DE HR-ARCHITECTUUR IN ONTWIKKELING ; 8 Competentiemanagement ; 9 Werkterreinen: rekrutering en ontwikkeling ; 10 Werkterreinen: beoordeling en beloning ; 11 De werkterreinen: organisatieontwerp en (interne) communicatie ; Deel 4: DE NIEUWE AGENDA VOOR HRM: OP WEG NAAR DE INTELLIGENTE ORGANISATIE ; 12 Kennismanagement en organisatorisch leren ; 13 Een nieuwe gedragscontext voor HRM-in-transitie ; 14 E-HRM, van grotere efficiency naar effectief Human Capital Management ; 15 De professionalisering van de HR-functie
Keywords: Human Resource Management; Human resource management(=HRM).