Verziekt. - Gregory, Julie, ....-; van Gelder, Cherie, ....- (Vianen : The House of Books, 2004)
Julie groeide op in een merkwaardige familie. Haar vader had in Vietnam gevochten en was daar als een gebroken man vandaan gekomen. Haar moeder had een circusact op rodeo's. Gregory beschrijft hoe ze in haar jeugd werd uitgehongerd, hoe ze medicijnen kreeg toegediend die ze niet nodig had en hoe haar moeder haar lucifers gaf waarop ze mocht zuigen alsof het snoepjes waren. Julies moeder sleepte haar van het ene naar het andere ziekenhuis terwijl ze haar kind aanspoorde net te doen alsof ze ziek was. Julie werd gestraft als ze dat niet overtuigend genoeg deed. Het besef dat haar moeder leed aan Munchausen by proxy en dat zij het was die haar ziek maakte, drong pas tot Julie door toen ze volwassen werd. Door haar pijnlijke metamorfose ontdekte ze uiteindelijk de moed haar eigen leven te redden. Verziekt is Julie Gregory's aangrijpende, waargebeurde verhaal, dat op een indrukwekkende wijze wordt verteld.
Omslagtitel: een schokkend portret van een Munchausen bij proxy jeugd
Keywords: Münchhausen-by-proxy syndroom