Buitenbeentjes : psychische stoornissen bij kinderen en adolescenten. - Schachtschabel, Hans, ....- (Amsterdam : Boom, 2005)
Inhoudsopgave I Algemeen 1 Het werkterrein van de kinder- en jeugdpsychiatrie 2 Kinder- en jeugdpsychiatrisch onderzoek en behandeling II Wat is normaal? 3 De normale ontwikkeling van het kind en de jeugdige De biologische invalshoek De cognitieve invalshoek De psychoanalytische invalshoek De leertheoretische invalshoek 4 Overzicht van de kinderontwikkeling per levensfase De zwangerschap en de geboorte De eerste twee levensjaren De peuter- en kleuterleeftijd (2 tot 5 jaar) De schoolleeftijd (6 tot 12 jaar) De puberteit en de adolescentie III Veel voorkomende kinder- en jeugdpsychiatrische stoornissen 5 Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) PDD-NOS De autistische stoornis De stoornis van Asperger 6 Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) 7 Angststoornissen 8 Stemmingsstoornissen Depressieve stoornis en dysthymie De bipolaire stoornis 9 Eetstoornissen Anorexia nervosa Boulimia nervosa 10 Oppositioneel opstandige en antisociale gedragsstoornissen 11 Psychotische stoornissen
Boek uitgegeven bij de gelijknamige televisieserie van Teleac.
Keywords: Jeugdpsychiatrie; Kinderpsychiatrie