Wat zit er in mijn genen? - Cassiman, Jean-Jacques, 1943-2022; Cuppens, Harry, ....-; Decorte, Ronny, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2005)
Inhoudsopgave I Van gen tot functie tot kenmerk: kennismaking met chromosomen, DNA en Arend II Mutaties: zwart, blank, ros of erger III Populatiegenetica: chimpansee, mens, volk, migranten en misdadigers IV Overervingsmechanismen: van de mama of van de papa? V Genetische diagnose: dokters zien steeds dieper VI Gen- en stamceltherapie: genen en cellen onder scalpels van enzymen VII Genen en kanker: de teerlingen zijn geworpen VIII Genetisch determinisme en de maakbaarheid van de hersenen: half gekneed, half kneedbaar IX Genetica, patiëntenrechten, mensenrechten: DNA van recht tot krom X De ethica van de genetica: genezen ja, verbeteren neen, maar ...
Keywords: Erfelijkheidsleer