Medisch consult in 18 talen. (Maarn : Prelum, 2005)
Bij consulten in de huisartspraktijk, opnames in het ziekenhuis, maar ook bij ongevallen worden artsen, paramedici en verpleegkundigen steeds vaker geconfronteerd met het probleem om snel contact te maken met anderstalige patiënten. Medisch consult in 18 talen is een eerste hulp bij communicatie. Dankzij de logisch opgebouwde woordenlijsten, met in totaal 231 veel voorkomende begrippen per taal, kunnen hulpverleners zich tijdens het eerste contact met de patiënt snel een beeld vormen. Door bepaalde begrippen te combineren, kan de behandelaar op eenvoudige wijze vragen stellen aan de patiënt. Bovendien zijn alle vertaalde woorden voorzien van heldere uitspraaknotaties waardoor deze zonder problemen kunnen worden uitgesproken. Dankzij de overzichtelijke opbouw in tabelvorm kunnen woorden en begrippen ook simpelweg worden aangewezen. Medisch consult in 18 talen bevat uiteraard een selectie van de belangrijkste termen. Soms zijn uiteindelijk de diensten van een tolk nodig om een goed consult te kunnen voeren.
Keywords: Geneeskunde -- Woordenboeken