Omgaan met dementie : het effect van geïntegreerde belevingsgerichte zorg op adaptatie en coping van mensen met dementie in verpleeghuizen : een kwalitatief onderzoek binnen een gerandomiseerd experiment. - de Lange, Jacomine, ....- (Utrecht : Trimbos, 2004)
Inhoudsopgave 1.Inleiding: Belevingsgerichte zorg bij mensen met dementie 2.Participerende observatie als methode in interventieonderzoek bij dementie 3.Adaptatie en copinggedrag bij mensen met dementie in verpleeghuizen 4.Effect van geïntegreerde belevingsgerichte zorg op mensen met dementie in het verpleeghuis: een kwalitatieve studie met een toets op statistische significantie 5.Op zoek naar kenmerken van belevingsgericht zorgen voor mensen met dementie in het verpleeghuis: attitude en vaardigheden 6.Veranderingen in het werk van verzorgenden na cursus en training in geïntegreerde belevingsgerichte zorg 7.Conclusie en discussie
Proefschrift ter verkrijging van doctor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Met een samenvatting in het Engels.
Keywords: Dementie; Kwaliteitszorg -- Ouderenzorg; Sociale vaardigheden -- Ouderenzorg