ADHD en comorbiditeit gedurende de levensloop. - Brown, Thomas E., ....-; Berkhuizen, Lieke, ....- (Amsterdam : Harcourt, 2004)
Inhoudsopgave. Aandachtstekortstoornissen en hun comorbide stoornissen. 1 Nieuwe inzichten in aandachtstekortstoornissen en hun comorbide stoornissen. 2 De erfelijkheid van aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornissen. 3 Aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis met stemmingsstoornissen. 4 Aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis met angststoornissen. 5 Aandachtstekortstoornissen met oppositionaliteit en agressie. 6 Aandachtstekortstoornissen met obsessieve-compulsieve stoornis. 7 Aandachtstekortstoornissen met leerstoornissen bij kinderen en adolescenten. 8 Leerstoornissen met aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis bij volwassenen: de overlap met executief disfunctioneren. 9 Aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis met stoornissen in het gebruik van een middel. 10 Aandachtstekortstoornissen en problemen met de slaap en arousal. 11 Aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis met stoornis van Gilles de la Tourette. 12 Aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis met cordinatieontwikkelingsstoornis. 13 Aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis en het jonge kind. 14 Subgroepen van uitkomsten op volwassen leeftijd van aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis. De Diagnostiek van en interventies voor aandachtstekortstoornissen. 15 De diagnostiek van aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis en comorbide stoornissen. 16 Farmacotherapie bij aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis. 17 Psychosociale interventies voor aandachtstekortstoornissen en hun comorbide stoornissen. 18 Cognitieve therapie voor volwassenen met aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis. 19 Interventies in het onderwijs voor leerlingen met aandachtstekortstoornissen. 20 Het afstemmen van behandelvormen voor patinten met aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis: het klinische en het onderzoeksperspectief
Keywords: ADHD