Outreachende hulpverlening : praktijkervaringen van 10 experimentele projecten - Van Doorn, Lia (Cornelia), 1961- (Arnhem : Hoogland, 2004)
Inhoudsopgave 1 EEN ANDERE MANIER VAN WERKEN 2 OUTREACHENDE HULPVERLENING IN PERSPECTIEF 1 Outreachende hulpverlening in historisch perspectief 2 Outreachende hulpverlening in de huidige context 3 TYPERING VAN OUTREACHENDE HULPVERLENERS EN HUN DOELGROEP 1 Doelgroep 2 Outreachende hulpverleners 4 KLANTEN OPSPOREN 1 De huis-aan-huismethode 2 Verzamelplaatsen 3 Signaleringsnetwerken 5 ONGEVRAAGD CONTACT LEGGEN 1 Voorbereiding op de contactlegging 2 Het belang van huisbezoek 3 De kunst van het binnenkomen 4 Reactie van klanten op ongevraagd huisbezoek 5 Veiligheid van hulpverleners 6 VERVOLG VAN HET HULPVERLENINGSTRAJECT 1 Vaardigheden en attitudes 2 Balanceren 3 Grenzen van de privacy 4 Wanneer is ingrijpen gerechtvaardigd? 7 BEEINDIGING VAN HET HULPVERLENINGSCONTRACT 1 Voortijdige afhakers 2 Duur van het hulpverleningscontract 3 Dilemma's rondom het afbouwen van outreachende hulptrajecten 4 Doorverwijzen naar andere instellingen 5 Bij wachtlijsten voorrang verlenen? 8 ORGANISATIE VAN OUTREACHENDE HULPVERLENING 1 Organisatorische vereisten, geredeneerd vanuit het basale hulpverlenen 2 Personeelsbeleid 3 Omvang van de caseload 4 Bereikbaarheid van de organisatie 5 Registratie en verantwoording 9 VERANKERING VAN DE WERKWIJZE 1 Enkele algemene principes van implementatie 2 Borging in de eigen organisatie 3 Implementatie buiten de eigen organisatie 10 SLOTBESCHOUWING
Keywords: Hulpverlening -- Methodiek; Maatschappelijk werk