Professioneel helpen door gesprekken : veranderkundig handelen: dialectisch, methodisch en dialogisch - Nijenhuis-van Weert, Joke, ....-; Nijenhuis, Rob, ....- (Soest : Nelissen, 2003)
Dit boek is bestemd voor mensen die beroepshalve veranderingsprocessen moeten begeleiden en veranderingsgesprekken moeten voeren. Het boek bestaat uit twee delen. Deel 1 bevat voor het veranderkundig-methodisch handelen relevante theoretische inzichten en interventies tijdens de verschillende veranderfasen. Deel 2 bevat gesprekstechnische theorie; richtlijnen en oefeningen voor de diverse gesprekstypen: het intakegesprek; het diagnosegesprek; het doelbepalingsgesprek; het strategiegesprek; het voortgangsgesprek en het evaluatiegesprek. Het boek is praktisch en modulair opgebouwd. Inhoud: Deel 1 Agogisch-methodisch handelen; Deel 2 Methodiek en vaardigheden per gespreksfase
Keywords: Agogische beroepen; Gesprekstechnieken -- Hulpverlening; Gesprekstechnieken; Omgangskunde -- Agogische beroepen